iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ден на отворените врати събра посетители в музеите

Под мотото \"Песни на баба Мина\" премина тематичния ден в Минния музей в града. Посетителите имаха възможността да видят мултимедийна презентация за музея. Един от гостите бе и президентът на федерацията на Европейските карнавални градове - Хенри ван дер Кролн, който е почетен гражданин на Перник.
 
В галериите са монтирани влакче с вагонетки и руднични експоненти. Експозицията пресъздава типичните минни дейности и развитието им през годините.  Голям интерес предизвикаха отворените врати в Регионалния исторически музей. От сутринта до обяд над 200 човека разгледаха експонатите. Повечето от тях бяха деца, коментираха със изненада организаторите. 
 
В Двореца на културата перничани можеха да гледат филми свързани с града ни. Кино ленти като \"Най-добрият човек, когото познавам по сценарий на Лиляна Михайлова. Тя е живяла в Перник и част от продукцията е заснета в града.  Автор е и на сериала \"Дом за нашите деца\", сниман в Перник. \"Валсове и танга в Бела вода\" е последният филм на актрисата Пепа Николова. Той отразява животът на миньорите и е сниман в пернишките рудници.
 
Приятно изненадаха своите гости и от Регионалната библиотека \"Светослав Минков\". Новозаписаните читатели можеха да си извадят годишни абонаменти безплатно, а над 100 бяха онези, които се отбиха да си вземат приятно и полезно четиво.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.