iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Собственикът на "Миньор": Римските разкопки в Кюстендил изглеждат по-добре от стадиона в Перник

Собственикът на "Миньор": Римските разкопки в Кюстендил изглеждат по-добре от стадиона в Перник

Собственикът на Миньор (Перник) даде специална пресконференция относно ситуацията около стадиона на отбора и опитите цялата база да бъде взета на концесия. Големият конфликт тук е, че общината в Перник отпуска на „чуковете\" само стадиона, но без касите, тренировъчните игрища и всичко, което е нужно, за да бъде един отбор европейски. Ако тези неща липсват излиза така, че и школата и мъжкият тим трябва да тренират и играят мачовете си на един стадион, което е почти непосилно.
 
 
„Преди да започнем искам да кажа, че някои от точките предвидени в концесията са много неясни. Например, не са посочени стопанските дейности, които могат да се извършват по време на концесията, не е предвиден гратисен период за концесионера, както и много други. Моята мечта е децата на Миньор да се чувстват като връстниците си в Барселона, но в момента това няма как да се случи, тъй като имаме един терен за тренировки и игра едновременно, на който трябва да се подготвят и мъжете и юношите, а и децата, просто няма как да стане. Ако трябва ще се готвим на асфалта пред блока, но нашият тим ще играе домакинските си срещи през следващия сезон на стадион „Миньор\". Направили сме всичко, което трябва, за да изглежда клубът ни като европейски тим, но просто нямаме цялостна база, която е изключително важна\", каза собственикът ред журналистите събрали се в залата за пресконференции на „Стадиона на мира\".
 
 
„Положението със стадиона ни обаче е сериозно, тъй като през миналия сезон тук нямаше топла вода и футболистите се къпеха със студена, което е неприемливо в 21 век. Открихме новите съблекални и се надявам да продължаваме да се развиваме в тази позитивна насока въпреки трудностите, пред които сме изправени. Ако не можем да тренираме на стадион „Металург\", ще трябва да го правим на поляните около града, но пак казвам, от следващия сезон Миньор ще играе пред собствена публика. Според мен това не е концесия, а начин, по който общината иска да се отърве от един тежък за нея обект. Просто римските разкопки в Кюстендил изглеждат по-добре от местата, където трябва да седи публиката на голямата трибуна на стадиона. Още помня как Фреди Бобич буташе тревата, за да може да гледа мача ни с Черноморец. Разчитаме да получим на концесия всичко, което върви със стадиона, касите, съблекалните, въобще всичко. В рамките на една седмица ще покажем проектите, които вече сме подготвили\", допълни Вангелов.
 
 
„Сигурен съм, че Миньор ще се представи достойно през другата година, а Левски ще се страхува от нас, ще продължим да играем честно и през следващата кампания. Лошото за нас е, че заради факта, че на стадиона липсват елементарни удобства, хиляди хора не идват на мачовете, от което губи само тимът. От новия сезон никой не трябва да ни подценява, искам да размазваме съперника не с груб футбол, а с красива и технична игра. В сряда ще обявим новите попълнения, не са много, но са все качествени играчи, които ще ни помогнат много през следващата кампания\", завърши Вангелов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.