iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Mобилизират цялото МВР Перник за изборите

Mобилизират цялото МВР Перник за изборите

Целият състав на ОД на МВР - Перник е ангажиран с осигуряване на обществен ред и сигурност в изборния ден. Това съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов, цитиран от БТА.
 
Изграден е оперативен щаб и координационна група, които ще ръководят и координират дейността по нормално протичане на изборите.
 
Направено е обследване на всички избирателни секции в региона и не са констатирани сериозни нередности. На всички инструктажи на СИК служители от ОД на МВР запознават представителите на комисиите с особеностите на охраната и начините на взаимодействие.
 
В деня на вота ще бъдат изградени допълнително оперативни групи. Сред тях ще има и разследващи полицаи, които ще бъдат готови да реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на изборния процес.
 
Уточнен е и начинът на взаимодействие с Районна прокуратура. Досега в дирекцията не е постъпвала информация за груби нарушения на обществения ред, свързани с предизборната агитация.
 
По сигналите за купуване и продаване на изборни гласове полицаите ще работят съвместно с Държавната агенция \"Национална сигурност\" и прокуратурата. До края на седмицата ще бъдат ускорени всички услуги по издаване на лични карти. От полицията апелират към гражданите за активно съдействие по време на изборния процес.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.