iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Не давам стадиона", тропна с крак Янакиева - Сама ще си го ремонтирам!

На среща между феновете и ръководителите на ПФК Миньор и кметицата Росица Янакиева бе постигната договореност общината да поеме ремонтни дейности на стадион „Миньор\". Тя трябва да го приведе в такъв вид, че съоръжението да придобие вид, подходящ да получи лиценз. Това се цели, за да може отборът да играе мачовете си на стадиона в Перник, каквото е желанието на ПФК Миньор. Клубът ще ползва стадион „Миньор\" за мачовете на представителния тим и стадион „Металург\", както беше досега.
 
Лично кметът на Перник Росица Янакиева се ангажира ремонтите дейности да приключат до 8 август. Няма да бъде правен цялостен ремонт на съоръжението, тъй като ще има трибуни, които ще бъдат затворени. Относно конкурсът за концесия, Росица Янакиева е категорично против цялата база на Перник да бъде дадена на един отбор. Исканията на ПФК Миньор бяха за стадион „Миньор\", базата в село Дивотино и помощното игрище. Освен това е имало искане към общината в размер на 17 000 лева, които са разходи към за охраната на двубоите.
„Кметът влиза в нарушение, ако плаща на търговско дружество\", каза Янакиева. Тя призова да се премахне елемента „предизборна обстановка\" и да се търси реално решение на проблема. Никифор Вангелов заяви, че условията за концесия не го устройват и той няма да подпише такъв отговор, но се съгласи Миньор да плаща наем на общината за ползването на стадион „Миньор\" и стадион „Металург\". Вангелов е изпратил становището на своите юристи, където обаче отричат да са го получили. Феновете пък от своя страна изтъкнаха към госпожа Янакиева, че не желаят да са пътуващи фенове и искат в Миньор да има повече местни състезатели, които да са продукт на една школа.
 
„Ние не сме пътуващи фенове, ние сме Миньор Перник, не Миньор Кюстендил и не Миньор София. Общината представлява с нас, нека се съобрази с нашите интереси. Ако сега изпуснем инвеститора, който дава пари сега, какво правим тогава\", каза човек, който представляваше привържениците. На финала Янакиева отново обеща, че стадионът ще бъде готов за ползване в първите мачове на първенството и шеговито подхвърли: „Ако не размажете Левски, аз лично ще ви държа сметка\".
 
Янакиева обаче трябва да му мисли, защото ако стадионът не получи лиценз в следствие на само частичните ремонти, срещу себе си тя отново ще има няколко хиляди гневни фенове, макар и след изборите.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.