iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Среден 3,48 е успехът по математика на седмокласниците в Перник

Среден 3,48 е успехът по математика на седмокласниците в Перник

3,48 е средният успех по математика, който са постигнали кандидат-гимназистите от Пернишка област на изпитите след завършен седми клас. Това съобщиха от РИО, предаде радио \"Фокус пирин\". Далеч по-добър е резултатът по български език и литература, изчислен на много добър 4.572. От класирането отпадат 39 бъдещи осмокласници, заради провал на единия от изпитите.
Двойките по математика са 30, а по български език и литература има само една слаба оценка. Нито една шестица няма по математика в регеиона. За сметка на това по БЕЛ отличниците са 16 на брой.На втория изпит по математика за прием в елитните паралелки в област Перник се явиха 601 ученици. Общият брой подадени заявления бяха 609. Осем от тях не дойдоха на препитванията.
За региона прием ще се осъществи в 14 профилирани и 14 професионални паралелки. Очаква се, че заради по-малкия брой кандидати от обявените общо 738 свободни места в класовете, още на първото класиране някои от паралелките ще бъдат закрити.От утре Регионалният инспекторат по образованието в Перник започва издаването на служебни бележки с оценките от изпитите за кандидатстване в учебни заведения извън Пернишка област.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.