iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Божидар Димитров ни оправя крепостта

Ако следващото управление е на ГЕРБ, лично Божидар Димитров ще възстанови 50м от крепостта и една кула в оригинални мащаби. Това е обещал самият директор на Националния исторически музей пред шефа на пернишката фондация \"Бъднини\" - Росен Иванов.
 
Наскоро общината монтира ефектно осветление и огромен български флаг пред крепостната стена, но така и не успя да се пребори за финансиране на представения преди година проект за надграждане на съоръженията на крепостта Кракра по подобие на \"Царевец\".
 
Сега, това ще бъде една от задачите на евентуалния бъдещ министър на културата от правителството на ГЕРБ - Божидар Димитров. Да, готов съм за министър на културата, потвърди категорично Божидар Димитров в студиото на БТВ, но допълни, че при избора на министрите играят и други фактори, като например коалиционни споразумения и до момента нищо не е решено. Въпреки неяснотите, перничани се надяват дясната ръка на президента Първанов в миналото, а вече и на Борисов, да изпълни дадените обещания.
Ако Божидар Димитров стане министър на културата, в Бургас ще трябва да се насрочат нови избори за мажоритарен депутат и не се знае какъв ще бъде изходът. Предполага се, че музейният шеф иска длъжност, която ще му даде възможност денонощно да е в медиите. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.