iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кучетата ни станали по-агресивни, сменяме кучкарите

Само за първите 10 дни на юли 28 души са били ухапани от кучета в Перник. По препоръка на Районната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, на всичките 28 човека е поставена ваксина против бяс. Мярката е заради случаите на бяс по дивите животни в страната.
 
Същевременно стана ясно, че нова фирма и природозащитници влязоха в общинския изолатор в Перник. Процедурата за възлагане на обществена поръчка е спечелена за една година и работата в кучкарника ще продължи до 1 юни 2010 г. Активен партньор в грижата за бездомните кучета и за ограничаване на популацията им ще бъде неправителственото сдружение \"Дай лапа\", съобщи председателят на природозащитната организация Антоанета Ваташка  пред в-к Вяра.
 
Екипът, който ще работи в изолатора, е съставен от двама ветеринарни лекари, един ловец, както и шестима членове на \"Дай лапа\". В общинския бюджет са заложени 50 000 лева за издръжка на кучкарника. Парите ще се използват за заплати на медиците и на ловеца, за бензин и за лекарства за животните, обясни Ваташка. Природозащитниците ще работят на добра воля. Те се грижат за кучетата вече един месец. Досега са кастрирани, обезпаразитени, маркирани и ваксинирани против бяс 80 животни. 8 са евтаназирани, тъй като част от тях са били безнадеждно болни, а други - доказано агресивни. Води се регистър за всяко обработено животно.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.