iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пак авария в ТЕЦ-а...

Нова авария на пети котел стана причина над Перник да се извият гъсти пушеци вчераднес в следобедните часове. Парогенераторът ще бъде въведен в експлоатация тази вечер, обеща Стойчо Василев, директор на топлофикационното дружество.
 
Шефът на \"Топлофикация\" Стойчо Василев съобщи, че скъсана тръба е причина съоръжението да излезе от строя. Енергийният началник каза също така, че вчера следобяд пети котел е бил запален при ниско налягане, това в добавка с дъждовното време според него е причина от комините на централата да се извият гъсти черни кълба дим. Аварията е станала между 10 и 10.30 часа тази сутрин. Предприети са незабавно ремонтни дейности.
 
Пети котел, чиито производствени мощности перничани чакаха толкова дълго да бъдат въведен в експлоатация, не оправда надеждите както на ръководството на ТЕЦ-а, така и на потребителите. Наскоро тухлена стена се срути в парогенератори и тогава целият град остана без топла вода. Честите аварии на съоръжението се отразяват негативно на екологията в Перник.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.