iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Свлачища застрашават село Рударци

Свлачища застрашават жителите на пернишкото курортно селище Рударци, алармираха местни хора. Земята се свлича заради падащите редовно дъждове напоследък. 24 активни големи свлачища има в Рударци, по-малките са още повече, казва кметът на селището Симеон Павлов.
 
Десетметрово свлачище се образувало неотдавна, срутило електрически стълб и изпокъсало жиците. Убита била само една коза. За щастие на мястото нямало хора и затова се разминало без жертви и пострадали.
 
Свлачището се образувало на ул. \"Кало\". Според кмета Симеон Павлов причината била строителството на жилище в близост. Строителите не укрепили терена, а и падналите дъждове \"помогнали\" земята да започне да се свлича.
 
Всяко издаване на разрешително за строителство да бъде придружено от становище на специалисти от \"Геозащита\", иска кметът Симеон Павлов.
 
Той настоява и издаването на строителните разрешителни в Рударци, одобряването на подробните устройствени планове и промяната в статута на земите да стават с негово знание.
 
Кметицата на Перник Росица Янакиева предупреди Симеон Павлов, че трябва да присъства на всеки експертен съвет в общината и обеща мнението му да се зачита от специалистите.
 
Според Павлов има пропадане на земя и на улиците \"Родопи\", \"Батак\" и \"Острица\"./Труд
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.