iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рок банди отново забиват в Перник

Рок концерт на пернишките групи „TWIST\" и „SIX\" и гостуващата група от София „NEW DISEASE\" ще има на 25 юли 2009 г. от 19.30 ч. пред Двореца на културата, съобщават организаторите. Изявата е наречена „Face the first\" (Изправи се срещу юмрука) и е насочена срещу агресията във всичките й форми на проявление.
Групата „TWIST\" е създадена през 2003 г. От първоначалния й състав са останали Веско и Калин - китара, Миро - бас, Емо - барабани и Сашо - вокал. Свирят алтернативен метъл. Стават по-популярни през 2007 г., а в последно време свирят редовно в известни софийски клубове. „Музиката е нашия живот, работим друго, за да можем да свирим\" - споделя Емо.
„SIX\" е създадена през 2008 и е най-новата банда в Перник. Повечето момчета са студенти, които намират време ежеседмично за репетиции. Ползват стари заводски помещения в кв. Караманица. Боби - китара, Сашо (Вудо) - вокал, Мартин - китара, Александър - бас, Георги (Гок) и Топчето - барабани определят музиката, която правят като експериментален хард рок. Хвалят се, че имат един-единствен фен от ромския квартал, на когото много се радват, защото се нарича не как да е, а Исус.Двете групи посрещнаха тази година Джулай морнинг на крепостта „Кракра\". „TWIST\" ще свирят на фестивала „East Noise Attack Fest\" във Варна на 7 август, а на 14 август ще делят сцена с „Фейт ноу мор\" на фестивала „Spirit of Burgas\".
Гостуващата група „NEW DISEASE\" е една от най-обещаващите хард рок групи у нас. Създадена е преди няколко години, вече има песни за албум. Благодарение на лични усилия и средства са успели да направят клип. Те също многократно са участвали във фестивали и са свирили с чуждестранни групи. Приятели са с местните музиканти и с удоволствие ще свирят за Перник.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.