iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонтът на стадион "Миньор" върви по план

Ремонтът на стадион \"Миньор\" се движи по план, съобщиха от агенция \"Спортни имоти\" в Перник.
 
Проектът, по който се изгражда съоръжението предвижда северната трубуна да разполага с осем сектора, всеки един от които с височина единадесет реда. Непосредствено над секторите ще бъде издигната 3,5 метрова подпорна стена, а теренът над нея ще бъде подравнен и залесен.
 
Над централния сектор ще се изгради голяма площадка, от която журналистите и медиите да отразяват събитията на терена. Над нея ще бъдат ВИП ложите, те ще имат три сектора и ще са изцяло покрити с козирка. Седалките на новоизградената трубуна ще са идентични с тези в южната, като през цяло ще бъде изписано \"Миньор Перник\".
 
Капацитетът на стадиона се очаква да бъде около 8000 седящи и 2000 правостоящи места. Секторът за гости ще бъде по традиция зад вратата в западната част на съоръжението. Той ще бъде изграден изцяло от бетон и ще разполага с подсилена ограда, за да бъде максимално устойчив при гостувания на големи отбори. Освен подобренията по трибуните, ремонът включва и изграждането на голям автопаркинг в близост до ВИП ложите, над самия стадион. От Общината съобщиха, че двете фирми, които са ангажирани с проекта имат срок до втори август за завършване на ремонтните действия.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.