iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кой гушна 200 бона от бордюри?

Стоката джитната в Брезнишко.
 
Интересна хватка за облагодетелстване покрай ремонтните дейности на вътрешната магистрала улови в свое разследване екипът на iPernik. Парите за ремонта идват през общинския бюджет за 2009г. и подлежат на  контрол, но не такъв е случаят с това, което остава  при подмяната на старата инфраструктура с нова.
 
Според неофициален източник, пожелал анонимност, старите  бордюрите от вътрешната магистрала са изключително доходоносна далавера, която остава встрани от общественото внимание. Твърди се, че голям брой от извадените по трасето каменни ограничители са били от гранит, което значи - ценни и скъпи.  Те бяха заменени с нови - бетонови, без арматура, много по-евтини и некачествени. Врътката идва от там, че старите...просто изчезнаха, а тяхната стойност на пазара варирала между 150 - 200 хиляди лева.
 
Човек от бранша твърди, че били прибрани на  склад в Брезнишко, където гранитът се преработва за износ. При продажба в чужбина  цената била  приблизително 100 долара на кубик.
 
Хората коментират, че по същия начин е изчезнал и черен гранит за стотици хиляди левове от външната облицовка на Мемориалния комплекс в центъра на града, без да се знае в чий джоб безследно са изчезнали парите.  Случаят подлежи на доизясняване.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.