iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И "Миньор" 1919 почна подготовка за новия сезон във "В" групата

Около 70 футболисти се събраха в понеделник в 18 часа на стадиона в \"Димова махала\", за да започнат подготовката си за есенния дял на новото първенство пише вестник \"Съперник\". Това бяха футболисти от всички възрастови групи на \"Миньор\" 1919 - деца, юноши младша, юноши старша възраст и мъже. Всички те подновиха заниманията си под ръководството на Славчо Павлов, Юлиян Методиев и Венелин Трайков. Новините около представителния тим не са малко. Антон Киров почти сигурно ще подпише първи професионален договор с \"Чавдар\"/Етрополе/.
 
18-годишният Мартин Илиев пък е харесан от \"Рилски спортист\" и вчера трябваше да играе в първата контрола на отбора срещу израелски тим, чието име и той не можа да назове. Петър Петров обаче не е успял да впечатли бившият състезател на \"Металург\" и настоящ треньор на новака в \"Б\" група \"Септември\"/Симитли/ Спас Стоименов и се завръща в отбора. От \"Миньор\"/Бобов дол/ , където старши-треньор е друг бивш \"миньорец\" Юрий Васев, се завръща Цветомир Любенов. За там пък заминава Виктор Матеев, който след като беше продаден на \"Локомотив\"/София/, игра като преотстъпен миналия сезон в \"Миньор\" 1919. Тази година софиянци пак не го взимат в отбора, но са решили да го преотстъпят на бобовдолци.
 
 
С тима от Перник засега поддържа форма и Венцислав Атанасов, който е студент в Свищов и играе в местния \"Академик\". Той се е разбрал с ръководството на \"студентите\" да тренира с \"Миньор\" 1919 до края на юли. Лагер едва ли ще има с оглед на финансовата криза, която не подминава и пернишкия отбор. До началото на сезона, което е определено за 16 август, ще се изиграят пет контролни мача - каза старши-треньорът на мъжете Славчо Павлов. Имената на поне първите два-три противника и датите на контролните срещи ще се знаят до края на тази седмица. Иначе миналата година перничани завършиха на 14-то място в класирането, като бяха един от най-младите отбори в групата. Тази година ще се стремят да са по-напред. Като най-голям оптимист сред треньорите се очертава налегнатия от дископатия Вени Трайков ,който държеше да се запише, че отборът ще се бори за първите места и евентуална промоция в \"Б\" група. Доколко неговият оптимизъм е реален, ще се разбере след началото на първенството. Продължава работата и по съблекалнята на стадиона в кв.\"Димова махала\".
 
В момента се работи по външната облицовка на сградата, остава да се постави ламперията, окачения таван отвътре и да се оборудват баните с необходимия санитарен фаянс. С оглед на темпото на работа обаче е сигурно, че до началото на новото първенство иначе доста функционално решената сграда няма да е в готов вид.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.