iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките общинари се скриха от наградите за прозрачност

Представители на пернишкото сдружение „МЛАДЕЖ\" бяха поканени да представляват област Перник на провелата се национална конференция по проект „ Прозрачност и публичност на действията на областните и общинските администрации - гаранция за почтено и добро управление\", която се проведе в Интер Експо Център, гр. София с финансовата подкрепа на ОП „Административен капацитет\".
 
Никой от представителите на общинската или областна администрация в Перник не уважи мероприятието, на което бяха представени резултатите от национално представително социологическо проучване «Прилагани практики в областните и общинските администрации, чрез които се постига публичност и прозрачност на дейността им ».
 
На конференцията Фондация за прозрачни регламенти тържествено връчи годишните си награди за:
 
• Най-прозрачна областна администрация- Сливен• Най-прозрачна общинска администрация- Кубрат• Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията - Благоевград• Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията. - Мездра
 
Областна администрация-Сливен получи високото отличие заради въведените в ежедневната работа на администрацията практики и модели, осигуряващи прозрачност, което води до повишаване на интереса и доверието на гражданите към дейността на администрацията. За непрекъснатото подобряване на информираността на обществеността Областна администрация-Сливен поддържа свой интернет сайт, издава месечен информационен бюлетин, обслужва гражданите на принципа „Едно гише\", поддържа непрекъснат контакт с медиите, създадено е и информационно табло, осигуряващо на гражданите постоянен достъп до информация относно конкурси и търгове, организирани от администрацията.
 
Участниците в срещата също получиха като подарък наръчник за добри практики и партньорство между областните и общинските администрации и справочник за дейностите на областните и общинските администрации за постигане на публичност и прозрачност. Специлен гост беше кмета на град Ниш, Сърбия Милош Симонович. Сдружение МЛАДЕЖ разработва съвместен проект с община Ниш, именно в сферата на подобряване на комуникацията между общинските администрации и неправителствения сектор, както и ролята на младите хора в този процес.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.