iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметицата забрани къпането в язовирите

Проверки вървят в момента по водоемите в Пернишка област. Комисия, формирана със заповед на кметицата Росица Янакиева, ще огледа всички язовири и басейни в региона.
 
Целта е да се види дали са обезопасени и дали на неохраняемите обекти има табели \"Забранено къпането\", коментират от общината пред Труд. Целта е да се избегнат жертви през летния сезон, когато много хора търсят прохлада и плуват в язовирите. Всяко лято по традиция има пострадали в неохраняемите водоеми.
 
Няма разрешен за къпане язовир в Пернишко, твърдят от общината. Поставени били забранителни табели през 200 метра.Къпането може да бъде разрешено само ако собственикът на язовира е осигурил спасители, медицинско лице и здравен пункт. Задължително е дори рибарите да подписват документ, че няма да влизат във водата. Разрешени за плаж и плуване са градският басейн и басейните в курортното село Рударци. Те са обезопасени и отговарят на изискванията.
 
От областния съвет на БЧК в Перник заявиха, че драстично са намалели кандидатите за водни спасители. Причината е ниското заплащане.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.