iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Демби искал да взриви пернишка дискотека

Демби искал да взриви пернишка дискотека

Димитър Вучев-Демби е поръчал смъртта на двама от най-близките хора на Златомир Иванов-Баретата. Това са Антон Савов-Мамата и още един наш \"виден\" съгражданин Рангел Рангелов - Рашо Кърпата, които в момента се издирват. Показанията били от приближен до Демби, който трябвало да извърши убийствата. По нареждане на Вучев мъжът трябвало да причака Мамата и Рашо в столично кафе и да ги разстреля. Според данни на разследващите Демби е заплашвал също и съпругите на Тони Мамата и Рашо Кърпата, който е женен за Павлина \"Джудистката\" - сестрата на арестувания наскоро - Мартин Димитров- Маката, която също е криминално проявена и осъждана за рекет, изнудвания и отвличания.

Освен това човекът на Демби трябвало да постави взрив пред дискотеката на Рашо Кърпата в Перник. По-късно обаче той се отказал от поръчките и дал показания срещу боса си в полицията. След дни къщата и колата му в Костенец били запалени. Веднага на разпит бил привикан и Демби, който отрекъл килърът да работи за него. Вучев дори заявил, че въпросният убиец бил пратен в неговия дом от Баретата с ултиматум. Той бил, че ако Демби не плати $1 млн. на бившия командос, щял да бъде разстрелян. Образувано е дело за заплаха за убийство срещу Вучев. Междувременно той и още 6 човека от бандата му получиха общо 105 г. затвор за стрелбата срещу Илиян Варсанов. Присъдата се обжалва.
 
Демби е крайно решен да елиминира хората на Баретата.  Един от неговите подчинени - Тихомир Георгиев е поставено лице в опитите на Вучев да вкара Баретата, Маката и Кърпата, ако разбира се преди това не съумее да ги очисти, зад решетките за разстрела на наркодилъра от Перник Румен Стефанов-Алф. Перничанинът бе убит пред дискотека \"Че Гевара\" през 2007 г. Стефанов е наследник на наркобоса Васил Арарски-Райко Кръвта, който пък бе екзекутиран в центъра на Перник през 2005 г. Обвинителите, водени от показанията на хората на Демби ще се опитат да докажат, че Баретата е поръчал на Рашо Кърпата да извърши разстрела на Алф.
 
Преди няколко месеца спецченгета атакуваха дома на Мартин Димитров- Маката в пернишкия квартал Изток и го задържаха по това дело. Сред задържаните хора на Златко Баретата бе и друг добре познат в Перник играч от подземния свят - 59-годишният Валентин Луков-Каратиста. Той бе обвиняем заедно с Малин Крумов-Маце и Данчо Спасов-Вола за отвличането и убийството на ромския бизнесмен Георги Венков-Гечо. Пернишкият окръжен съд наложи на тримата по 16 г. лишаване от свобода, но по-късно присъдите на висша инстанция паднаха. Валентин Луков е бил преподавател в МВР школата в Симеоново по карате, известен е със своята жестокост.
 
Техният авер Рангел Рангелов- Рашо Кърпата, който е в центъра на настоящата криминална сага е завършил спортно училище и е гравитирал около бившите силови групировки \"ВИС\" и \"СИК\". Бил е лична охрана на Илиян Варсанов (софийски наркодилър, срещу когото на 16 август 2002 г. покойният вече Антон Милтенов-Клюна организира неуспешен атентат - бел. ред.), а през 2004 г. е работил за Кирил Киров-Японеца. Според неофициална информация, след конфликт между двамата, Рангел Рангелов е бил пребит от хора на Японеца, след което се установява трайно в гр. Перник. През 2004 г. е заподозрян като извършител на магистрален грабеж на италиански гражданин. По този повод на 27 април 2004 г. в жилището му в Перник е извършен обиск, при който са намерени и иззети две черни маски с прорези за очите, калъф за пистолет и нож.  Рангел Рангелов е с дебело криминално досие.  Освен това Рашо Кърпата (пак по данни на РДВР-Перник) се е специализирал в изпълнение на поръчки за събиране на борчове. За да избегне \"сътресенията\" с непокорните длъжници и с органите на властта, той е станал редовен член на Съюза на българските командоси и е получил редовна карта с всички произтичащи от този факт \"благинки\": каране на кола с висока скорост, шофиране в пияно състояние, паркиране където си поиска и когато си поиска и т. н.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.