iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От БДЖ: "Аз и на война съм бил, ама такова чудо... Бомбардират, бомбардират, па спрат."

За култувата реплика от филма \"Оркестър без име\", си припомниха от БДЖ, във връзка с ппродължаващите набези на вандалските групи, които замерят с камъни влаковете между София и Перник.
 
От началото на годината са регистрирани 85 покушения над преминаващи мотриси. БДЖ изчислява щетите в стотици хиляди левове, а от Транспортна полиция вдигат ръце, че похитителите са най-често деца от ромските махали, за които тази опасна игра приключва без последствия, информира БиТиВи.
 
Само за половин час в понеделник три влакови композиции, преминаващи между софийските гари \"Горна баня\" и \"Захарна фабрика\", са обстреляни с камъни. По чудо няма пострадали, но щетите са значителни. \"Пет стъкла на стойност около 5 хиляди лева. Изважда от строя самия влак за определен период от време, което нарушава качеството на услугата ни и разписанието на влаковете\", обясни управителят на БДЖ, Стефчо Събчев.
 
Стъклата на електрическите мотриси се доставят от чужбина за около две седмици, което доста обърква графика на железниците.
Машинистът Емил Василев е един от потърпевшите от честите набези:\" Камъните хвърчат зад нас и ако някой е решил да хвърли от скрито място, не можеш го видя. Не можеш да прецениш дали ще хвърли или не, и какво държи\".
 
Опасността за пътуващите във влака е огромна, признава машинистът.
Транспортна полиция води статистика на покушенията срещу влакове от 2005 година и отчита все повече летящи камъни в кварталите до железопътните линии - гара \"Искър\", \"Белимирци\", \"Захарна фабрика\" и \"Горна баня\". Инцидентите са около 200 годишно.
 
 
Престъпниците са най-често малолетни роми, които, ако бъдат разкрити, се разминават с назидателна реч. За да възпира набезите, полицията използва възпитателни мерки.
\"Над 150 хиляди брошури за това какво представляват тези опасни игри, са раздадени в цялата страна\", обяснява главен инспектор Веско Андонов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.