iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Трън монтират видеокамери, за да опазят обществения ред

Камери за видеонаблюдение ще бъдат поставени в СОУ „Гео Милев\" в Трън, както и на възлови места от градския център. Мярката се предприема, за да се гарантира безопасността на подрастващите и на гражданите.
10 камери ще бъдат поставени тази есен в единственото на територията на трънско учебно заведение. 5 от тях предоставя Министерството на образованието, още толкова ще купи с бюджетни средства школското ръководство. Електронните очи ще се монтират на входа на гимназията, в коридорите и в някои от класните стаи. СОУ „Гео Милев\" има голяма разгъната площ, тъй като училището е на три етажа. Ясно е, че не съществува възможност цялото школо да се наблюдава чрез видеокамери постоянно, но въпреки това достатъчен е респектът от тази акция, твърдят общинарите.
 
Три камери ще следят за спазването на обществения ред и в центъра на Трън, тях ще си ги купи общината. Препращаната от тях информация ще се наблюдава от дежурния в местното районно полицейско управление и този в сградата на администрацията. Кметът Станислав Николов се въздържа да каже къде точно ще се монтират устройствата, за да няма посегателства върху тях от недобросъвестни граждани.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.