iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Людмил Стойков купил пощата в Бургас

Скандалният пернишки бизнесмен Людмил Стойков, който нашумя с разследванията около далаверите по САПАРД и чиито германски партньори са вече осъдени, стои зад предварителният договор за продажбата на една от емблематичните сгради на Бургас - Новата поща.
 
Собственикът на ваканционно селище \"Дюни\" е платил капаро на БТК чрез доверени лица. Според отлично запознати източници през последната година представители на фирма \"Евробилд\", която държи бетоновия възел в Равадиново, са правили огледи неколкократно на апетитния имот на телекома в града. Според справка в системата ДАКСИ Стойков не фигурира като собственик днес в компанията. Доскоро обаче пернишкият бизнесмен беше акционер там, но е продал дела си на Борислав Райчев.
 
Те двамата и другият съсобственик в \"Евробилд\" Тенко Янев участват в компанията \"Евробетон\". Подпис върху самия предварителен договор обаче са сложили от \"Бултравъл лизинг\" и \"Митас\" в съдружие. Първата е на Валентин Маринов Василев. Той обаче е официален пълномощник на друга компания - \"Интертравел\". Справка показва, че компания \"Интертравел Партнерс\" ООД (Intertravel Partners) е била сериозен кредитор на притежавания от Людмил Стойков курортен комплекс \"Дюни\", което е отразено в одитния доклад на курорта за 2006 г. Офшорно дружество с това име е регистрирано на Сейшелските острови. То притежава дялове в \"Еврометалс\" ООД - Перник. Другият бъдещ съсобственик на Новата поща - фирма \"Митас\" е на смолянския предприемач Георги Кисьов.
 
Той се спряга пък за купувач на последната построена телефонна палата, тази в Смолян. Топсградата на БТК в Бургас е близо 16 000 квадратни метра. Проблем засега пред сделката се явява, че в апетитната сграда има все още апаратура. В подобна ситуация са и други имоти в страната. В тези случаи в договорите има клауза, че след смяната на собствеността телекомът ще остане като наемател, а плащаната от БТК годишно сума ще се равнява на 7-9% от договорената продажна цена. Това гарантира на купувача, че ще си върне инвестицията за 12-13 години.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.