iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стандарт: Ирена Соколова остави шапките

Депутатката от ГЕРБ има колекция на английска аристократка
 
Тя е от най-светло косите дами в новото Народно събрание. Ирена Соколова, мажоритарен депутат на ГЕРБ в Перник, обича да носи дрехи в пастелни, меки, сияйни тонове. Като при всяка делова жена, и нейният гардероб е доминиран от костюми в различен стил. Но тя държи да уточни, че са леки, а не консервативни и мрачно изглеждащи. Въпреки че вариантите не са особено много. Сред хитовите комбинации е \"рокля-сако\", макар и за много официални случаи. Като първият ден на 41-вия парламент. Тогава тя се появи като от витрина - към \"дуета\" беше прибавила чанта и обувки в черно. Финалът на шика, естествено, беше поставен от автентични перли. Но панталонът властва в делника на изисканата психотерапевтка.
 
Мотото на Ирена е, че дрехата трябва да остане незабележима за околните. Ако наистина е класна и качествена.Когато лепва за тялото без да прави фрапантно впечатление, на никого не му хрумва да се загледа с детайлите или да любопитства за фирмените знаци. Защото всъщност аксесоарите придават привкуса на естетска изненада. Като всяка жена от сой, тя е наясно, че акцентите могат да те издигнат на Олимп или да те провалят.\"Може да бъде ефектен тегел, игрива фльонга. Или пък да си пасва с колан, шал, гривна, интересни обеци\", е фешън философията на народната представителка.
 
Не всяка глава става за шапка, твърдят дизайнерите в жанра. Ирена обаче може да стане прекрасен модел. Обича романтичните капели с големи периферии, както и спортните обемни каскети. Има един от много фина материя на шотландско каре в розово, лилаво, бяло. Горните лавици на гардероба й са пълни с доста летни, есенни, зимни шапки. За съжаление, новата й позиция в парламента изключва тяхната употреба в \"служебно\" време.
 
Ако действително се вълнува от нещо в гардероба си, то това са материите - чисти, дискретно прозрачни, дишащи, семпли. Лен, памук, сурова вълна, кашмир, който обработен подходящо, може да държи хладно през лятото.\"Това е и стилът ми на живот. Не обичам ярки цветове, претрупаности, хаос и шум. Нямам навик да се срещам с повече от двама души наведнъж, защото трябва да обърна внимание на всеки\".Неслучайно професионалният психолог познава тънкостите на тази все още рядко срещана у нас професия. Всеки е важен и неповторим. Може би това е една от причините да бъда избрана с мажоритарен вот в Перник.
 
Ризата е запазената марка на Ирена. Има богат избор - със и без ръкави, с обърнати маншети, със столче яка, с големи и малки ревери... И задължително от памук или коприна. \"Не понасям нищо изкуствено, включително и при аксесоарите\".Естествената кожа е номер 1 в шкафовете й. Елегантната обувка е единица мярка за всеки, който разбира от стопроцентова изисканост. Разбира се, Ирена има и маратонки за спорт и равни обувки за свободното време. Патъкът е на ток и задължително затворен. Купува често испански произведения на обущарското изкуство, но любимите й са гръцки - \"Бохеми\".
 
\"По-рано не се отказвах от шопинга. Миналото лято бях в Бостън и обиколих почти елитни галерии и бутици. Сега обаче мих си го спестила\", споделя Ирена. Откликва само, когато 11-годишната й дъщеря каже: \"Хайде да си купим нещо.\" 17-годишният й син няма подобни претенции. \"По принцип мразя да меря. Ваденето на дрешка след дрешка в пробните ме изнервя\".За щастие, има приятелки, които й носят вкъщи много приятни неща от магазините си. И което й хареса, го купува. \"Но невинаги мога да си позволя подобно разточителство, въпреки че добрата конфекция няма равна на себе си\", заключава тя.
 
Ирена носи авторски бижута. И никога шир потреба. Колиетата и обеците са малки, стилни, от бял метал. Иво Борисов е неин любимец сред художниците в жанра. Изкушена е от арта и обича да обикаля изложби с приятелката си - художничка керамичка. Това, че не е агресивен човек, личи по тях - със завършени обли форми или квадрат. Да има символика на баланса - когато мъжкото и женското начало се преплитат. Освен по перлите, се увлича и по седефа. Но не и по скъпоценни камъни от сорта на брилянтите.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.