iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор постигна престижно 1:1 с Уигън от Висшата Лига

\"Перничани - англичани\"
 
Отборът на Миньор (Перник) направи 1:1 с елитния английски Уигън в контролна среща, играна в Австрия, съобщиха от клуба. Точен за перничани беше новото попълнение Атанас Николов в 83-ата минута. За британците се разписа Родайеда в 11-ата минута.
 
През първото полувреме британският тим действаше на по-високо ниво и логично стигна до гол преднина. В 11-ата минута Уго Родайеда се измъкна от отбраната на перничани и с глава вкара. До края на първите 45 минути Уигън игра по-дейно и можеше да отбележи ново попадение. „Жълто-черните\" също имаха изгодни положение, като с добър шанс се отличи Коце Хазуров.
 
През второто полувреме и двамата треньори предприеха редица смени и мачът още повече се отвори. Вторите 45 минути бяха изпъстрени с множество голови ситуации, като българите на няколко пъти не успяваха да вкарат от добри положения. Хубава контраатака в 83-ата минута насочи топката към новото попълнение Атанас Николов, който със силен нисък удар направи 1:1.
 
Точно 10 евро струваха билетите за зрителите, които искаха да наблюдават контролата между английския елитен тим и българския Миньор (Перник). На двубоят в австрийското градче Фесервит имаше около 250 зрители. Уигън игра с всичките си звезди в редиците си, начело с шведът Ерик Едман.
 
В понеделник момчетата на Тони Велков победиха с 1:0 румънския Оцелул в Словения. Следващата среща на \"чуковете\" е в неделя от 19,30 часа със сръбския Рад в Словения.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.