iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Слагат нови пътни знаци

362 пътни знаци и табели е поръчала общинската управа в Перник за четвъртокласната пътна мрежа в общината. Това съобщи главният експерт по организация на движението в общинската администрация инж. Николай Петров пред радио \"Фокус\".
 
Стойността на задължителните съоръжения възлиза на 17 289 лв. Част от знаците ще бъдат сложени на вътрешноградската магистрала във връзка със започващия на 1 август ремонт на Владайския проход. Част от автопотока ще бъде отклонен през селата Мало Бучино, Голямо Бучино и квартал Мошино, а знаците ще указват точната посока на движение.
 
С останалата част от новите пътни знаци и табели ще бъдат подменени старите, които са корозирали и смачкани, а където има необходимост ще бъдат сложени и нови, уточни Николай Петров.
 
В началото и в края на всички 22 села в общината, както и на четирите квартали има поставени указателни табели. Такива са монтирани на всички мостове и надлези, като с това се подобри инфрормираността на гражданите, каза инж. Петров.
 
В началото на тази година на четирите входа и изхода на общината са поставени табели, указващи, че се влиза в границите на община Перник. Специални табели, указващи как се стига до историческата крепост \"Кракра\" са поставени на външноградската магистрала и в града.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.