iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НОИ води перничани на почивка

380 перничани със специфични заболявания са заявили желание да почиват по програмата на Националния осигурителен институт. Право на това имат всички, които страдат от болести на нервната, сърдечната, опорно-двигателната и дихателната система.
 
Тази година има отлив на желаещи да се възползват от правото си на почивка в санаториумите на българското Черноморие. Това се дължи на финансовата криза, както и на повишилия се процент безработни в региона. Едва 380 до този момент са хората, отишли на почивка по програмата на НОИ. Агенцията за профилактика, рехабилитация и отдих, която работи с Националния Осигурителен Институт предлага 18 обекта. Те са пригодени за балнеолечение на морето или за престой в планински бази. Цените за почивка варират от 12 до 19 лева, в тях са включени необходимите процедури, част от храната и нощувките. Картите за санаториумите са за период от 10 до 15 дни.Програмата на НОИ се прилага успешно вече 11 години. Правоимащи са здравноосигурени лица или инвалиди в трудоспособна възраст.
 
Те трябва да представят служебна бележка от местоработата си за шест месеца назад, за да ползват услугите в дадения санаториум. Необходими са още медицински направления от личен лекар или специалист, както и документация, свързана с историята на заболяването. Право на почивка чрез програмата на НОИ имат още безработни и пенсионери.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.