iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха концесия за две хижи

Общинският съвет в Перник откри днес процедура за предоставянето на концесия на хижите „Кралев дол\" и „Селимица\" за 15 години, с възможност за удължаване на срока.
 
Хижа „Кралев дол\" се намира в планината Голо бърдо, на границата с Витоша. Тя е построена в началото на 80-те години на миналия век. От години обаче сградата не може да намери собственик и се руши, а прозорците й са счупени. Хижата е в окаяно състояние и е необходимо спешно решение за оцеляването й, алармира кметът на едноименното село Пламен Георгиев, цитиран от БТА.
 
Двегодишен гратисен период за бъдещия концесионер е определил общинският съвет. Бъдещият ползвател се задължава да преустрои за туристи не по-малко от половината спални помещения.
 
На концесия за 15 години ще бъде отдадена и най-посещаваната хижа в пернишкия дял на Витоша - „Селимица\". Местните законодатели са предложили годишната концесионна вноска да се равнява на 1540 лв. Част от обекта ще бъде обособена като туристическа столова и спалня, друга ще функционира като ресторант и хотел.
 
В момента хижа „Селимица\" е дадена под наем.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.