iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник в Националния младежки съвет

Във Варна се проведе първата работна среща на Националния младежки консултативен орган, който беше сформиран в продължение на 6 месеца чрез директни избори сред младежките организации порегиони в цялата страна за излъчването на общо 52 делегати. Сред тях е и председателят на сдружение МЛАДЕЖ, град Перник - Христиан Даскалов, на когото беше гласувано доверие от младежките организации в региона да представлява област Перник на национално ниво.
 
На първата среща на НМКО, който има подкрепата на Държавната агенция за младежта и спорта за сътрудничество в разработването и изпълнението на общи политика за младите хора, делегатите от страната определиха приоритетите си на работа, създадоха работни екипи и започнаха работа по формиране на статут и платформа за дейност на организацията, която се стреми да промени настоящата обстановка в страната, като единствената членка на ЕС без реално функциониращо национално младежко представителство.
 
За първи път от много години, в лицето на НМКО, успя да се постигне обединение на най-активните политически, неправителствени, национални и международни младежки организации, функциониращи на територията на страната, което е предпостава за включването на България в Европейския Младжеки Форум - най-голямото пан-европейско младежко обединетие, работещо в партньорство с Европейската комисия, Съвета на Европа и Европейския пармалент.
 
Перник има своя представител в националнато структура, който беше избран, заедно с още петима младжеки представители от Югозападния регион за планиране на регионална среща в Благоевград преди няколко месеца. Той ще работи в комисиите за „Информационни технологии\" и „Връзки с обществеността\" за промяна на негатвиния имидж на младите хора в обществото, развитие на гражданското образование и самосъзнание, и социалното включване на младежите в обществото, посредством координирани действия между младежкия, законодателен и публичен сектор.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.