iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шейнин прави мошинските пенсионери - тимуровска команда

Строителният техникум \"Арх. Йордан Миланов\" приключи поредния си успешен проект, похвали се директорът Самуил Шейнин.
 
Става въпрос за ремонт и облагородяване на двора на училището и прилежащите към него тревни площи. Поставени са пейки, асфалт, нови алеи, ново озеленяване, стабилна ограда, осветление. \"Новият вид на двора създава едно приятно усещане за нашите ученици и приятно място за отдих и отмора\", коментира по този повод Шейнин.
 
Той обаче иска да привлече и живеещите в близките блокове в опазването на обновения двор. И за всеки е намерил роля - пенсионерите трябва да поемат ангажимента да следят за реда и дисциплината, както и след приключване на учебните занятия, когато учениците си тръгнат от училище, да заключват вратата на двора. Младите майки с деца пък трябва да пазят чистота, а в замяна на това всички може да се възползват от удобството, спокойствието и приятната среда в хубавия парк, както го нарича Шейнин.
Към общината директорът изрази само едно искане - да получи помощ при косенето на тревата.
 
\"По този начин ще си бъдем полезни взаимно и ще запазим тази красива градина не само за учащите в строителния техникум, но и за всички останали живеещи в квартала, които ще се сдобият с приветливо място за отмора\", допълни Шейнин.
 
 
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.