iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Станишев: Ще резнат парите на Перник

Станишев: Ще резнат парите на Перник

Търсят работа на кадри на БСП
 
Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев е предупредил кмета на Перник - Росица Янакиева и останалите кметове - социалисти, че ще разполагат с по-малко средства предвид кризата и смяната на правителството. Това е станало на заседание на Изпълнителното бюро на партията и Съвета за местно самоуправление, съобщи БГНЕС. Там е бил обсъден начинът на работа на Социалистическата партия с общините сега, когато тя премина в опозиция. Пред червените кметове Станишев е посочил, че управляващите нямат ясна управленска програма.
 
Справка на  iPernik, показва, че правителството на Сергей Станишев е действало със същия двоен аршин спрямо перничани, от какъвто се опасява сега. През 2007г., по време на управлението на  синия кмет - Антоанета Георгиева, общинският бюджет на града е бил в размер на 32 028 149 лева. Тогава средно на глава от населението за областен център като Перник се е падал бюджет, равен на този за градове като Трън и Брезник.  Две години по-късно, при управлението на червен кмет, бюджетът на Перник е раздут близо два пъти до  52 387 856 лева за 2009г., заедно с допълнително финансиране по програми на правителството на Сергей Станишев.
 
На пресконференция в червената централа областният управител на Пловдив пък заявил, че не се страхува, че ще остане без работа, но препоръчва на партията да се помогне на колегите му, които ще останат без работа. \"За тези областни управители трябва да се положат грижи\", заявил той. \"Тези хора в продължение на четири години отдаваха енергия, за да се реализират местни, регионални и национални приоритети - това като принцип\".
 
За сега бившият пернишки губернатор и неговите заместници не са оповестили плановете си за бъдеща професионална реализация, но Иван Димитров наскоро заяви: \"Чака ме много работа\". Преди да поеме поста на областен управител той беше шеф на охранителна фирма.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.