iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лукойл иска Нешева и Дойчинова от Миньор

Лукойл иска Нешева и Дойчинова от Миньор

Ръководството на Лукойл Нефтохимик проявява интерес към две от основните баскетболистки на Миньор Перник през миналия сезон - Радмила Нешева и Агнеса Дойчинова. Все още не е ясно дали двете ще получат конкретни предложения, за да облекат екипа на клуба от Бургас, но шефовете там имат желание да ги видят в отбора през есента.
 
172-сантиметровият плеймейкър Радмила Нешева засега се оказва откритието на испанския селекционер на националния Хосе Мария Бусета. Дребничкият, но хитър за петима ибериец остана доволен от изявите на столичанката в досегашните лагери и контроли. Нешева пък за първи път получава възможност да покаже възможностите си от името на България. Тя записа силен сезон в Миньор, където за 29 мача в титулярния състав има средно по 13,08 точки, 4,3 борби и 3,1 асистенции. Перничанки стигнаха до Файнъл Фор на турнира за купата на страната в Бургас, но изпуснаха медалите. След това пък отпаднаха на четвъртфинал след драматичен сблъсък с Берое 2007.
 
187-сантиметровият център Дойчинова няма никакво намерение да приключва с баскетбола, въпреки че е на 36 години. За 29 двубоя с Миньор тя регистрира по 22,0 точки, 8,8 борби, 2,1 завършващи подавания и минава за една от най-стабилните състезателки на своя пост у нас. Дойчинова вече е била в Лукойл Нефтохимик, а освен това кариерата й е минала през Левски Спартак, Рилски спортист и Арис Солун.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.