iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани ще се подписват срещу банките

Тръгва нова подписка срещу високите лихви на банките, съобщи на пресконференция Светлозар Николов, председател на Националната асоциация на българския бизнес. Подписката ще стартира в морската столица, паралелно ще тече и подписка в Добрич, Русе и София, а скоро ще се  включат още Бургас, Благоевград и Перник.
 
Гражданите ще могат да попълнят и уведомление до банките, в което ги информират, че в следствие на финансовата криза, искат изплащането на главницата по кредита им да бъде преустановено за определен период, а лихвата по кредита да бъде намалена с 4%, каза още Николов. Уведомленията могат да бъдат внесени лично или чрез асоциацията. Така банките ще бъдат уведомени, че са настъпили форсмажорни обстоятелства. Ако те не реагират адекватно, ще имаме основание да спрем да си плащаме вноските по кредитите и да внесем колективен иск в съда, посочи Николов. По негови данни, делът на лошите кредити в страната е над 20%.
 
Събраните подписи ще бъдат внесени при премиера Бойко Борисов. Освен това до него ще бъде адресирана и протестна нота, срещу недобросъвестната политика на финансовите институции у нас.
 
Това е втората национална кампания за постигане на диалог с банките. При първатаса били събрани 25 000 подписа само за три седмици.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.