iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицията се оплаква от джигити на пътя

Превишената скорост и неправилното паркиране са сред най-честите нарушения на закона за движение по пътищата в Пернишка област.
 
Това е констатирано по по време на специализирана полицейска операция по безопасност на движението, проведена в региона от 23-ти до 25 юли 2009 г. в област Перник, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов пред радио Фокус . 505 моторни превозни средства са проверени в рамките на акцията, в която са участвали и звената \"Охранителна полиция\" при ОД на МВР в Перник. Включването на охранителни полицаи в контрола на движението е със заповед на директора на Областната дирекция комисар Димитър Шереметев след успешно положен изпит от полицаите.
 
Това се налага поради влошената пътна обстановка, увеличаване броя на ранените и загиналите на пътя, зачестилите нарушения както в градовете, така и в по-малките населени места. Органите на реда са констатирали 198 нарушения, сред които преобладават случаите на движение с превишена скорост /101/. 29 души са глобени за неизполазване на обезопасителни колани. 10 водачи са хванати да шофират след употреба на алкохол. Заловени са и 11 неправоспособни водачи. 22 са случаите на неправилно паркиране и престой в районите на заведения и места, създаващи опасност за движението. За всички нарушения са съставени актове и фишове съгласно разпоредбите на Закона за движение по пътищата. Засиленият контрол по пътищата в областта ще продължи през цялото лято.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.