iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ненко Темелков не ще да напусне депутатски апартамент

Депутатите на ГЕРБ бездомни заради БСП. Народът плаща 20 000 лв. седмично за хотели.
Около 100 депутати на ГЕРБ нямат къде да живеят, след като бивши депутати от 40-ото Народно събрание отказват да се изнесат от ведомствените жилища или оставят апартаментите си в състояние, което налага спешен ремонт, оплакаха се вчера народни представители от най-голямата парламентарна група.
 
Един от тях е и бившият пернишки депутат и председател на БСП в Перник - Ненко Темелков. Ексдепутатите на Коалиция за България Иво Атанасов от Кюстендил, Марко Мечев от Панагюрище, Диана Хитова от Сливен и Радослав Илиевски от Плевен също са само част от хората, които все още не са напуснали апетитните апартаменти. Това обясни зам.-председателят на парламента Лъчезар Иванов.  Последният срок за освобождаване на жилищата е бил преди седмица - на 24 юли.
 
Недопустимо е в условията на икономическа криза държавата да плаща за нощувки в хотел на народните представители, заяви Иванов.
 
В момента депутатите от ГЕРБ, които са от провинцията, живеят в хотел „Родина\" и разходите по настаняването им се поемат от Народното събрание, обясни парламентарният секретар Огнян Аврамов. По думите му въпреки забавянето процесът за реално настаняване вече е започнал. Най-евтината стая в „Родина\" е 44 евро на вечер, се посочва на интернет страницата на хотела.
 
Иванов обясни още, че дори председателят на парламента Цецка Цачева още не е настанена в собствено жилище и спи на хотел. По думите му проблеми създават и редица неточности в документите на жилищата. Обяснявам си го дори като опит за саботаж от страна на тройната коалиция - така те реално пречат на нашите депутати, които нямат къде да живеят, да посещават редовно заседанията на парламента, обясни председателят на комисията за контрол на европейските фондове Светлин Танчев.
 
Ненко Темелков,  след като е станал член на Комисията за защита от конкуренцията, е депозирал молба до бившия зам.-председател на Народното събрание Любен Корнезов да остане в жилището си. Тя обаче е била отхвърлена и е издадена заповед той да се изнесе. По думите на Темелков той щял да се изнесе до няколко дни.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.