iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонтират зала "Кракра" след 40 години

Започна ремонтът на спортна зала \"Кракра\". Това съобщи директорът на общинското предприятие \"Спортни имоти\" Румен Танев пред \"Фокус\". Реновиране по съоръжението не е предприемано близо 40 години. Опреди 40 години е и осветлението на залата, което в момента е подменено със съвременни лампи. В зала \"Кракра\" се развива детско-юношеската школа по волейбол и баскетбол на Перник. Амбицията е след ремонта за младите спортни надежди да бъдат създадени отлични условия за тренировки, подчерта Румен Танев. Ще бъдат подменени обезопасителните решетки, които в момента са по-скоро опасни за спортистите.
 
Прави се фитнес зала, за да могат децата и младежите да развиват физическите си данни. Ще бъде изградена и сауна. След ремонта зала \"Кракра\" ще продължи да бъде ползвана от детско-юношеските отбори по волейбол и баскетбол. Нито един от клубовете няма да плаща наем и това ще бъде жест от общинската управа за развитието на младежкия спорт. Издръжката на залата ще бъде поета от Община Перник. Целта е в Перник да бъдат провеждани национални състезания. Цикълът ще бъде затворен със създадената общинска хотелска база в курортното село Рударци, където ще бъдат настанявани спортистите.
 
Същевременно започва саниране на сградата на спортна зала \"Дружба\" в Перник. В предстоящите дейности ще бъдат вложени 200 000 лева, които идват по проект, спечелен пред ДАМС. Съоръжението разполага с две волейболни игрища, зали за бокс, борба, щанги и таекуон-до. Покривът на сградата също е изцяло ремонтиран и възстановен, но пари за ремонт вътре в залата все още няма и така тя ще остане нефункционална, поне за момента. Ще се търси финансиране догодина.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.