iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фирмата, която ремонтира цял Перник и половин София

Шофьорите по пернишките пътища все по-често забелязват едно име, което се набива в съзнанието им - \"СК 13 Холдинг\" АД.  
 
И няма как да е друго яче - това е фирмата, която извършва почти всички ремонти на улици и пътища в града, включително и този на вътрешноградската магистрала. Ремонтът на пътя е за над 3 200 000лв. Пернишката компания изгражда Автомагистрала Люлин (като подизпълнител),  околовръстното шосе на София, пътищата Брезник-Трън, Даскалово- Дупница, Дивотино-Перник и десетки други обекти в областта за десетки милиони. СК 13 строи дори пистата и периметровите пътища на Летище София.
 
Днес  бяха отворени и офертите за провеждане на процедура за избор на изпълнител на обект ЛОТ 7 Югозападна област от Проект за рехабилитация на пътната инфраструктура по заем на Международната банка за възстановяване е развитие. По проект Лот 7 Югозападна област ще бъде извършена рехабилитация на път II-63 Перник - Трън - Стрезимировци от км 43+300 до км 52+594.89, с обща дължина около 9 км.
 
И там СК 13 Холдинг АД отново е с най-големи шансове за печалба на търга. Тя предлага най-ниската цена  -   3 207 477,66  без ДДС. След нея, с един милион лева повече в офертата си е Сдружение Брезник, което предлага обаче и 9% отстъпка на стойност 374 460 лева. В конкурса участват още Главболгарстрой, Сдружение Пътища Перник, както и македонците от Мавровоинженеринг с оферта от близо 8 млиона лева за същия участък. Комисията трябва да разгледа офертите и да излезе с решение до 30 октомври т.г.
 
На подобни търгове често много от кандидатите остават недоволни и със съмнения, че офертите им са отваряни и информацията е използвана от конкуренти за предлагане на много по-ниски цени. Търгът за отсечката до трънското село Стрезимировци засега обаче протича спокойно.
 
Не такъв е случаят с друг възлов обект - ремонтът на ул. Владайско възстание. Това е улицата, която води до източната индустриална зона в квартал \"Изток\". Шосето обслужва \"Стомана индъстри\", производствени сгради и офиси на повече от 40 предприятия, митницата и др. Дължината на трасето, което ще бъде реконструирано, е 2200 м.Търгът е за участъка от ОК 3 до ОК 57219 по регулационния план на град Перник. Предвидено е изграждането на нови елементи като разширяване на пътното платно, подмяна на пътната настилка, изграждане на отводнителни съоръжения, пътна връзка с магистралата, асфалтиране на целия участък, разширение на моста на река Струма и изграждане на нови пасарели за пешеходци. Предвижда се ново улично осветление и тротоари и други нови елементи на техническата инфраструктура, подмяна на съществуващ водопровод и изграждането на улична канализация.Прогнозната стойност без ДДС е 6.7 млн. лева. Финансирането се осъществява от община Перник със средства, предоставени от държавния бюджет чрез министъра на икономиката и енергетиката. (Държавна помощ от над 8 млн. лева бе отпусната в края на миналата година за развитие на инфраструктурата в индустриалната част на Перник.)
Този търг е спечелен отново от СК 13, но в момента поръчката за оргомната сума пари се обжалва в съда от конкуренти.
 
 
Кои са СК - 13 Холдинг АД ?
 
СК 13 е акционерно дружество - холдинг, който обединява няколко фирми в сферата на строителството, изграждането на инфраструктурни (пътни и железопътни) проекти, пречиствателни съоръжения, ВиК, ВЕЦ.
В състава му влиза пернишката фирма \"СК-13 Пътстрой\" АД. Проверка в регистрите показва, че \"СК-13 Пътстрой\" АД  е член на Българска браншова камара \"Пътища\", Българска строителна камара, Българска минна камара, Асоциация на индустриалния капитал в България.
 
Представител на фирмата е Любомир Качамаков, който е в управата на Камарата на строителите в България.
Дружеството притежава асфалтова база и кариера в Студена и затваря производствения цикъл.
 
Обекти на СК 13 в Перник са още: ул. \"Юлий Гагарин\", реконструкция на кръстовището при спирка \"Шахтьор\" , реконструкция на ул. \"Петко Каравелов\" , дори цвентият асфалт в зелено на тротоарите на ул. Кракра е дело на фирмата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.