iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пускат повторно плувния басейн в 10-то училище

Всеки момент се очаква да започне ремонтът на закрития плувен басейн в 10 основно училище \"Алеко Константинов\" в Перник, съобщи директорът на общинското предприятие \"Спортни имоти\" Румен Танев пред радио \"Фокус\". По думите му до началото на учебната година обновителните дейности ще са приключили. От 1 януари 2010 г. съоръжението влиза във владение на \"Спортни имоти\", съгласно заповед на кмета Росица Янакиева. Учениците ще продължат да го ползват, още повече, че плуването за децата от 1-ви до 3 клас е задължително.
 
Предвижда се подмяна на дограмата в помещението, ремонт на стените и тавана, както и смяна на фаянса. Старата пречиствателна станция ще бъде направена далеч по-ефективна. Предвижда се въвеждането на стриктен контрол за качеството на водата, за което ще бъде назначен химик посочи Румен Танев.
 
Другият закрит плувен басейн на територията на общината се намира в училището на Тева, но той също не функционира, след като и това съоръжение премина във владение на общината, поради липса на финансиране от училищното ръководство. Неговата съдба не е ясна, тъй като разходите за евентуалната му поддръжка са изключително високи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.