iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Росица Янакиева: Незаконно е да лекуват зъбите на децата с общински пари!

Росица Янакиева заяви, че отпускането на 50 000 лева за лечение на зъбите на социално слаби деца от общинския бюджет е незаконно и тя няма да допусне подобно нещо.
 
По време на гласуването на бюджета за 2009 г. съветниците от дясното мнозинство приеха като решение предложението си за заделянето на сумата.  За конфликт на интереси не може да става и дума, защото парите ще отидат в общинското търговско дружество \"Дентален център\", което ще извършва социалните услуги за децата.
 
Въпреки това, кметът на Перник е категоричен, че финансиране няма да има, защото по думите на Янакиева, тя е отговорна за общинския бюджет, а не общинските съветници. Друга казва Законът за местното самоуправление, според който именно общинският съвет е този който гласува и приема бюджета на общината. За сега остава неясно как Янакиева ще спре незаконното лечение на пернишките деца, но по думите й, експерти на сметната палата са я посъветвали да го направи.
 
Соред кмета изразходването на сумата по този начин е противозаконно, тъй като общината ще финансира търговско дружество, на което вече е предоставила материална база и оборудване.
 
\"Намираме се в криза\", завършва Янакиева обяснението за това си решение пред радио Фокус.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.