iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Внимание! Продават отровна хранителна добавка

Хранителната добавка - \"Ли Да ДайДайХуа\" на капсули, китайско производство, забранена от Изпълнителната агенция по лекарствата на 9 юни 2008 г., пак се продава, но вече в интернет, чрез форуми и сайтове за обяви, съобщи наш читател.
 
Обява в мрежата съобщава, че \"Ли Да ДайДайХуа\" не се нуждае от представяне.
\"Тя е най-ефикасното средство за слабеене, без диети, без гладуване, само с едно хапче на ден\", твърди рекламата в мрежата. Цената на една опаковка е 45 лева, 3 броя се харчат за 120 лева. Доставката е с куриер. За заявките е посочен мобилен телефон.
 
\"Търся дистрибутори\", е написал предприемчив търговец.
 
Фалшивият лекарствен продукт на китайската фирма \"Куминг Дали\" съдържа активното вещество Sibutramine, което надвишава над 3 пъти количеството на субстанцията в разрешените за употреба в страната лекарствени продукти с режим на отпускане „по лекарско предписание\" Reduktil и Lindaxa, се казва в заповедта, с която добавката е спряна като особено опасна за здравето.
 
Момиче на 23 години споделя, че е пила от капсулите и за 6 дни отслабнала с 3-4 кг, но накрая є се наложило да потърси \"Бърза помощ\". Крайниците є започнали да изтръпват, дишането є се учестило, получила гинекологичен кръвоизлив и за капак - нервни кризи. След като спряла вълшебното лекарство, бързо качила свалените килограми.
 
Друга пациентка, лековерно доверила се на рекламата, твърди, че изпила 6 хапчета през 3 дни. Хапчето убило апетита є, но предизвикало жестоко сърцебиене, изпотяване и треска.
 
Изпълнителната агенция по лекарствата не отговаря за контрола на хранителните добавки в аптеките и търговските обекти. Той е поверен на РИОКОЗ, коментираха експерти от агенцията.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.