iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Определиха терен за храм в Лесковец

Определиха терен за храм в Лесковец

Общинските съветници на Перник определиха терен в село Лесковец, на който да се построи параклис. Гласуването учреди безвъзмездно право на строеж, като Светата обител ще носи името на \"Свети Великомъченик Георги\".
 
Докладната е внесена от кмета на Перник Росица Янакиева и бе гласувана на сесията преди лятната ваканция, след постъпила молба в местната администрация от кметския наместник на село Лесковец Андрей Стойчев. Общата площ на парцела, където църковното настоятелство ще издигне параклиса, е 150 кв.м. и в действащия план на Лесковец, общинският терен е отреден за градежа. Предложението бе прието след третото внасяне и разглеждане на докладната от Общинския съвет.
 
Предходните две гласувания не са се състояли, поради липса на кворум в заседателната зала. За настоящото преброяване на гласовете, председателят на пернишкия минипарламент Добри Митрев призова общинските съветници да заемат местата си, за да не провалят отново инициативата и желанието на лесковчани да имат в селото си храм.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.