iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започна ремонтът, натоварено е движението София - Перник

От днес започва ремонтът на пътя София - Перник, в участъка Черния кос - караулката на Пътна полиция на Владая.
 
По време на реконструкцията първоначално ще бъде затворено само платното в посока Перник. Движението ще се извършва двупосочно в другото платно.
 
Още рано в съботна сутрин се изви 5-километрова опашка, очакват се драматични задръствания да затапят движението на този и без друго най-натоварен изход на София.
Ремонтът започва с демонтаж на мантинелите и с изваждането на бордюрите. След това ще чистят водостоци и водосточни тръби, които са запушени и от години дъждовната вода в този участък тече като река по асфалта.
 
След това идва ред да се поставят нови бордюри. От пътната служба обещават, че няма само да кърпят дупките в този изключително натоварен участък, през който всеки ден влизат в столицата стотици хиляди коли от Перник, Кюстендил и Благоевград.
 
Асфалтът щял да бъде напълно и изцяло нов и ще покрива цялото платно, а не както сме свикнали изрязани квадратни парчета от него.
 
Ремонтът е планиран да приключи за 28 дни. След този един месец идва ред и на другото платно. Ограниченията бяха въведени тази сутрин в 9 часа.
 
Освен че ще се движат в едното платно в двете посоки, шофьорите трябва да спазват и ограничение от 40 километра в час. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили в участъка от 5.30 до 9 часа и от 15 до 19.45 часа всеки ден.
 
Екипи на \"Пътна полиция \" подпомагат и регулират натоварения участък, като уточняват, че обходът през Мало Бучино също е в ремонт.От \"Пътна полиция\" - СДВР съветват водачите да избягват най-натоварените часове за пътуване - сутринта и около обед. И при най-леко пътно-транспортно произшествие да сигнализират незабавно органите на КАТ и да изтеглят автомобилите от активната лента за движение.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.