iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


6 месеца пътува писмо от София за Перник

На 19 Декември 2008г. Изабела Будинова, ръководител на проекта \"Партньорство между гражданското общество и администрацията - гарант за прозрачност, отчетност и контрол\" изпраща писмо до администрацията на Ники Василев, в което иска предоговаряне на сроковете за подготовка на печатните издания по проекта.
 
От Министерството на държавната администрация, което новото правителство на Бойко Борисов закри, изпращат отговор на това писмо с пощенско клеймо 5-ти Януари тази година, но писмото е получено в офиса на екипа по пернишкия проект на 19-ти Юни, половин година по-късно. Ръководителят на проекта остави този чиновнически гаф без коментар, но заяви че той няма да се отрази на готовността на екипа да завърши заплануваните си дейности в срок до края на Август, когато трябва да приключи проекта. Тогава се очаква да излязат от печат \"Ръководство за партньорство между администрацията и гражданите\", както и справочник с административните услуги, които се предоставят от Областна администрация и общините - Брезник, Трън, Земен, Ковачевци - партньори по проекта.
 
На среща с журналисти пък, Будинова представи новоиздадената \"Комуникационна стратегия за прозрачност, откритост и отчетност в дейността на администрацията\", която излиза в тираж 500бр. и ще бъде разпространена сред неправителствените организации в областта.
 
От екипа по проекта съобщиха също така, че е приключило излъчването на предаването \"РЕ:Визия\" по КТВ \"Кракра\", но десетките анкетни карти, свързани с оценка на гражданите върху половинчасовите епизоди, са показали, че има нужда от повторение на продукцията и дори от продължаването й до изчерпването на информацията около близо 200-те услуги, които общинските администрации предоставят на гражданите, както и 30-те такива от областната администрация. Предаванията ще бъдат издадени на дискове, за да бъдат на разположение на гражданите в областта.
 
Информационна агенция iPernik ще започне излъчването им по Он-лайн телевизията в портала, за което ще бъде известено предварително.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.