iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Редовният заподозрян е бил - заради ТЕЦ-а ни наказват от ЕС

ТЕЦ-ът донася солидни глоби за страната. Трови ни със серед окис. Директорът Стойчо пред уволнение.
 
Объркване породи информация на БТА, която обиколи медиите в страната, че заради пернишката фирма \"Брикел\", която в действителност е със седалище в Гълъбово, Европейската комисия ще наложи наказателна санкция на страната.
 
Всъщност виновни за налагането на санкции от Европа са редовните заподозрени от ТЕЦ \"Република\" начело с шефа Стойчо Василев.
 
Очаква се много скоро Василев, който беше политическо назначение на БСП да бъде уволнен от новия министър на енергетиката. Повод за това, освен несправяне с икономическото състояние на дружеството, което затъна в дългове и воденето му към фалит, са и санкциите от Европа, огромните глоби от РИОСВ и неспиращото замърсяване на околната среда, еко-геноцидът над гражданите на Перник.
 
Всъщност европейската комисия е започнала общо девет наказателни процедури срещу България в областта на околната среда, както съобщи в петък новият министър на екологията Нона Караджова. Тази заради пернишкия ТЕЦ е обоснована с наднормена концентрация на серен окис, изпускан от мощностите на дружеството във въздуха над Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.