iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още поне 20 дена няма да е готов обхода през Бучино

От НАПИ вързали тенекия на кмета.
 
Поне още 20 дни ще продължи адското пътуване по пътя Перник- София. Километрични опашки заради започналия ремонт на шосето, ще има почти през целия месец, тъй като се очаква пътят през Големо и Мало Бучино да бъде пуснат едва към 20 август.
 
На шосето, което се ползва като резервен и обходен маршрут от Югозапада към София, в момента се прави ремонт. Настилкта е в много лошо състояние, трябва да бъде изкърпена и асфалтирана, за да може да поеме част от трафика, каза кметът на Перник Росица Янакиева.
 
Ремонтът на обходното шосе, на територията на Перник, се прави от НАПИ след подписано споразумение с общината, уточни кметицата. Янакиева обаче не коментира защо, въпреки обещанията от преди месеци, няма готов обходен на Владая маршрут в настоящата тежка обстановка. Именно заради такъв маршрут, \"договорен\" от кмета и областния управител с ръководителите на НАПИ, бе спряно изграждането на допълнителна лента на пътя  за софия при Драгичево.
 
Днес се полага нов пласт асфалт и на пернишката улица \"Младен Стоянов\", която минава през кв. Мошино и която е част от обходния маршрут. По трасето ще бъдат въведени ограничения заради очакваното натоварване.
 
Според кмета на Перник след като пътят през Бучино стане готов, през Владая ще се пускат само автобусите. ТИР-овете и другите тежкотоварни камиони ще бъдат пренасочвани през брезнишкото село Бабица, откъдето се стига до Божурище. Наскоро републиканският път през Бабица до границата със Софийска област бе изцяло преасфалтиран.
 
Заради временната организация на движението, е преустановен ремонтът и на вътрешно-градската магистрала в Перник. Шосето беше разширено и асфалтирано само до светофарите в кв Мошино. В останалата част, която минава през кв. Изток строителните дейности ще продължат през есента, за да не се разбие настилката от пренасочения по него автомобилен поток, каза Янакиева.
 
Въпреки тежкото състояние на трасето, пътят през Бучино е отворен за момента и е препоръчително да се пътува оттам през пиковите часове и в двете посоки.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.