iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заместник областните управители и на Перник са освободени от длъжност

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов са освободени от длъжност заместник областните управители на област Перник Боряна Методиева (ДПС) и Нели Скримова (НДСВ), научи ipernik.
Зам.областният управител Иван Стоицев, излъчен от Комунистическата партия в България като коалиционен партньор в Коалиция за България, непосредствено след парламентарните избори се е пенсионирал. По време на предизборната кампания той заместваше областния управител Иван Димитров.
Нели Скримова се връща на работа като директор на Детска градина „Слънце\" в Радомир още на 3 август. Тя изпълняваше тази длъжност до назначаването й за зам. областен управител на мястото на Методи Петров (НДСВ) през април 2008г. и беше областен координатор на НДСВ в Перник. Нели Скримова е педагог по образование.
Боряна Методиева засега не споделя с какво ще се заеме оттук нататък. Категорична е, че ще продължи да работи за ДПС и либералните идеи и ще се занимава с личното си усъвършенстване като казва „ще работя върху себе си\". В петък тя взе участие в редовния брифинг на проекта на фондация „Младежка инициатива\" по Оперативна програма „Административен капацитет\". Преди да стане зам. областен управител тя беше юрист консулт в „Радомир Метал Индъстрийз\"АД и във финансовия клон на Централна кооперативна банка в Перник. Завършила е право в Югозападния университет, училището за политика към НБУ и специализация по публична администрация.
Очаква се в близките дни министър-председателят да определи и новите областни управители. По неофициална информация във вторник (4 август) политическият екип на досегашния областен управител Иван Димитров ще даде пресконференция.
Заповедта за освобождаването от длъжност на Нели Скримова и Боряна Методиева е с дата 29 юли 2009г. Двете зам. областни управителки са освободени по чл.19а ал.1 и ал.2 от Закона за администрацията.
Чл. 19а. (Нов - ДВ, бр. 67 от 1999 г.)(1) (Доп., ДВ, бр. 99 от 2001 г., изм. доп. ДВ бр. 69/2006 г.) Министър-председателят, заместник министър-председателите, министрите, заместник-министрите, посочените в чл. 19, ал. 4 еднолични органи и техните заместници и членове на колегиални органи, областните управители, заместник областните управители, кметовете на общини, на райони и на кметства, кметските наместници, заместник-кметовете на общини и на райони имат всички права по трудово правоотношение освен тези, които противоречат или са несъвместими с тяхното правно положение.(2) (Изм., ДВ, бр. 99 от 2001 г.) Правоотношенията със заместник-министрите, областните управители, заместник областните управители, както и с посочените в чл. 19, ал. 4 еднолични органи, техните заместници и членовете на колегиални органи, могат да бъдат прекратени без предизвестие от органа, който ги назначава, съответно определя, по негова преценка.
(На снимките: Боряна Методиева, Нели Скримова, Иван Стоицев)

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.