iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Активизираха се свлачища след бурята

Свлачища се активизираха в брезнишка община след разразилата се вчера буря. Засега няма нанесени материални щети, сформирани са екипи от специалисти за отстраняване на проблемите.
 
В следствие на проливните дъждове, паднали вчера, в някои от населените места на територията на община Брезник са се образували свлачища. Екипи на пожарната, \" Гражданска защита\" и доброволци са се заели с разчистването и обезопасяването им, поясни заместник кметът на общината Георги Лазаров. Най-сериозен проблем е имало в село Ноевци, където свличащата се пръст е затлачила канализацията. Благодарение на бързата намеса на екипите не се е стигнало до аварии и неудобства за местните хора.Според Лазаров количеството на падналите през последното денонощие дъждове не е достатъчно обаче да реши водния проблем в някои от населените места, които страдат от безводие всяко лято.
Често селата през този период са на режим. Проблемът не е само в намаленото количество вода, но и в това, че местните поливат насажденията си с нея и не я пестят.
Друг проблем в жегите са етернитовите тръби. Тъй като са стари и с изминал срок на годност от засушаването те започват да се пукат и да се самоунищожават. Това води до чести аварии по водопроводната мрежа. На режимно подоване през последната седмица бе село Бабица. Специалистите от ВиК са отстранили 3-4 теча през този период и се надяват с това да се решили проблема. Спукани тръби има и в Брезник. Само днес служителите на водоснабдителното дружество са се справили с една авария на територията на града и още няколко в селата Конска, Ребро и Извор.
Общинското ръководство е подготвило програма за разрешаване на основните проблеми във водния сектор в района. С изпълнението на тези приоритети се надявам да бъдат решени и основните проблеми с водоснабдяването в Брезник, каза още заместник кметът.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.