iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Преназначиха директора на Здравната каса в Перник

Преназначиха директора на Здравната каса в Перник

16 директори на районни здравноосигурителни каси започнаха нови тригодишни мандати от 1 август 2009 г. след изтичането на предходните. На тази дата изтече срокът на договора на ръководителя и на пернишката РЗОК .
Изборът за нов директор беше проведен законосъобразно при спазване единствено на разпоредбите на Закона за здравното осигуряване и на Кодекса на труда, както и Правилата за избор на директор на РЗОК, съобщиха от Касата. Съгласно тези нормативни документи Управителният съвет на НЗОК обявява конкурси за заемането на директорските места в районните каси, но кандидат от Перни беше единствено настоящият шеф.
 
Правилата и процедурата за провеждането им са идентични в цялата 10-годишна история на здравната каса. Длъжността може да бъде заемана единствено с конкурс, след който с избрания кандидат се подписва договор за срок от 3 г. Конкурсите се обявяват 2 месеца преди датата на изтичане на действащите договори на директорите. Толкова отнема процедурата на конкурса от обявяването му публично до фактическото влизане в длъжност на избраните ръководители.
За позицията в още 11 от 16-те изброени районни здравноосигурителни каси като кандидати се явиха единствено настоящите им директори. В 14 от тези районни каси конкурсите, приключили на 27 юли, са спечелени от досегашните директори. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.