iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Назначиха Иво Петров за областен управител на Перник

Назначиха Иво Петров за областен управител на Перник

С решение на министър-председателя Бойко Борисов днес бе назначен Иво Петров за областен управител на област Перник.
 
iPernik информира първи за очакваното назначение още преди 2 седмици, нещо потвърдено тогава от източници от ГЕРБ. Името на Иво Петров като фаворит за поста се коментираше в Перник доста преди парламентарните избори и за разлика от други региони друга номинация не бе завъртяна в публичното пространство.
 
Кандидатурата му беше единствена и е издигната единодушно от страна на областната организация, общинските ръководители и тримата народни представители от региона. Петров е областен координатор на партия ГЕРБ. Той е и общински съветник от партията в местния минипарламент. Беше кандидат-кмет на местните избори през 2007г. Преди това е бил успешен кмет на с. Дивотино.
 
Именат на неговите заместници ще станат ясни до дни. Те също се назначават пряко от министър-председателя.
Предстои ни много работа, беше първото което заяви  новоназначеният губернатор. Най-напред ще проверим отвътре работата на администрацията, защото досега за това, което правеше Областна администрация - Перник знаем само от медиите. Със сигурност във всяко позитивно нещо ще има приемственост, увери той.
 
От Перник са направени три номинации за заместник областен управител. Очакванията са, че ще има само една длъжност, защото и в най-големите областни центрове губернаторите ще имат само по двама заместници. Всеки от предложените е достойна кандидатура, затова нека не бързаме с изявленията преди да има заповед, каза Иво Петров. Той не беше сред кандидатите за народни представители от ГЕРБ на последните парламентарни избори, но беше начело и умело ръководеше предизборната кампания.
 
Новината за решението на правителството го е заварила у дома, където се отбил за малко между многото му ангажименти.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.