iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мачът "Миньор" и "Левски" окончателно ще се играе в Перник

Мачът "Миньор" и "Левски" окончателно ще се играе в Перник

Неяснотата около това къде ще се проведе най-интересният мач от втория кръг между „Миньор" и „Левски" окончателно изчезна. От лицензионната комисия увериха, че няма никакви пречки двубоят да се състои на стадиона в Перник.
„В момента отиваме да проверим дали може да се увеличи капацитетът на съоръжението, а не дали може да се играе футбол на него. „Миньор" играха на този стадион почти през целия минал сезон, така че няма пречки да го правят и през този", заявиха от комисията.
 
В момента текат довършителни работи по ремонта на Стадиона на мира в Перник и заради тях местата бяха ограничени до 8 хил. Зрителският интерес за сблъсъка обаче е доста по-голям и затова домакините се надяват да получат разрешение повече хора да бъдат допуснати до трибуните.
 
Заради очакваната висока посещаемост на „Миньор" - „Левски" местната областна дирекция на полицията ангажира над 200 полицаи от всички поделения. Всички фенове на столичани ще бъдат ескортирани от гарите и автогарите в Перник до самия стадион. След срещата процедурата е същата като се осигурява коридор за изтегляне на феновете и на гостуващия отбор. Осигурени са патрули на всяко възлово кръстовище в града.
Подкрепление на служителите от Пернишка област комисар Шереметев е поискал от колегите си в Кюстендил и столичната дирекция на полицията както и от жандармерията.
 
Очаква се от София да пристигнат над 1000 фенове. Затова полицията се подготвя да не допусне ексцесии нито на обновения стадион, нито по града преди и след срещата.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.