iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нови кучешки глутници подлудяват перничани

Бездомните псета превзеха центъра на областния град
Глутници от новородени кучета вече превземат всички квартални градинки, центъра на Перник и всяка кофа за боклук. Явно новите стопани на кучкарника милеят повече за четириногите отколкото за децата и гражданите на Перник, защото помиярите се гонят и огласят със силния си лай дори централната улица "Търговска", припичат се до шадраваните пред ГУМ на градския площад и се чувстват комфортно, необезпокоявани от никого, пише Съперник.
 
"Сутрин излизам с едно апаратче "кучегон", за да премина през градинката и стигна до спирката. Пълно е с бездомни псета , които вече не могат да се изхранват от контейнерите и налитат всеки, който носи торбичка", оплака се Василена Стоименова, чиито двегодишен внук преди месец пострадал бездомно куче.
 
Уредът обаче, с който се е сдобила жената не е евтин и не всеки може да си го позволи. А какво да кажем за градинките, където бездомните кучета си играят редом с малките деца и си вършат нуждите където им падне в тревните площи. Това със сигурност е заплаха за здравето на хората и е необяснима "грижата" за животните от природозащитните организации.
 
Преди около месец след като всяка седмица в Перник поне 10 души търсеха медицинска помощ след ухапване от куче, кметът Росица Янакиева се закани, че ще прекрати договора с новите стопани на изолатора, сред които са и неправителствената организация "Дай лапа". От тогава положението не само че не се е подобрило, но и се е влошило. А какво ще бъде зимата, перничани не смеят и да си помислят, ако спешно не бъдат взети мерки. Хуманност към животните- да, но преди всичко към живота и здравето на хората. Време е общината да потърси отговорност от стопаните на изолатора. И да изчисти града от бездомните кучета.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.