iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Двама ни лъжат, трети печели

В интерес на истината освен погнуса от наглите финансови декларации, които партиите са подали за разходите си за предизборна кампания, в частта им  за Перник, нищо друго не може да се изрази. Десетки часове телевизионна агитация, а на края - само две партии със сключени договори за което.
 
Не е въпросът кой колко хиляди е скрил - дали са леви или десни. Вижда се, че в общи лини Синята коалиция и БСП поравно се опитват да залъжат перничани и цялата държава, че не били отделили и 5 лева за реклама по билбордове, пък ние им гледахме мутрите от там 2 месеца.
 
Че се опитват да лъжат, сигурно им идва от вътре, като бивши управляващи в различни периди.
 
Обаче изглежда хората, макар и в последствие да ги виждат тези неща, ги усещат.
 
И така докато подобни тарикати от годините на прехода и разни новопоявили се лидери са се надпреварвали кой ще скрие най-много раздадени куфарчета с пари за реклама (между другото двете най-скъпи кампании на национално ниво са именно техните), спечели трети - партия ГЕРБ, която си е декларирала и последната стотинка за реклама по радио точката.
 
И какво от това, ще каже някой. Дори и да оставим на страна фактите, че когато се фалшифицират финансови документи се извършва тежко престъпление, че се ощетява държавата, че се прикриват доходи, че се перат пари с неясен произход, че се заблуждават избирателите, че откровено се мамят и манипулират, трябва да вземем в предвид нещо, което още древните китайци са осъзнали и са ни оставили в наследство:
Не трябва да се доверяваш за нещо голямо, на някой, който те лъже за малките неща.
 
Подсъзнателно или не, започнахме да ги усещаме тези неща. Сетивата ни изглежда се изострят, или пък нещо древно-китайско се обажда в нас, че помъдряваме? Кой знае. Фактите обаче показват, че на тези избори спечели партията, която реши да играе с отворени карти, не с колосални суми за агитация, които после или трябва да прикрива или да обяснява от къде е придобила.
 
"Не казвай на хората какво как да направят, представи им само преспективите пред тях и ще се очудиш колко далновидни могат да бъдат те.", гласи мъдрост насочена към истинските лидери.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.