iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишката полиция дере Миньор за охрана

Пернишката полиция е най-скъпо платената в страната при охраната на домакинските футболни срещи.
 
 ФК "Миньор" дава по 17 - 18 000 лева за охрана на домакински мачове, каза пресаташето на "чуковете" Караиванов.
 
Цитираната сума той адресира към срещите с тимовете "Левски" и "ЦСКА". В страната ръководствата на футболните клубове плащат за охрана по 3 500 - 4 000 лева. И от ЦСКА не са давани никога такива суми за полицейското присъствие, отбеляза Караиванов. В момента се водят разговори между ръководството на ФК "Миньор" и директора на пернишката ОД на МВР за намаляване на разходите. Средствата постъпват в държавния бюджет, чрез ресорното министерство, а не в местната полицейска дирекция, която обобщава сумите след футболните срещи. Броят на служителите на МВР за охрана пък се определя от броя на зрителите на мачовете.Пернишката публика се държи далеч по-нормално и възпитано от тази в Пловдив например, категоричен е Караиванов, като с думите си опроверга тиражираното твърдение за лошото поведение на ултрасите по време на спортните събития.
 
В този смисъл има вариант с по-малко сили и средства да се гарантира реда и на стадиона и на територията на града в деня на футболните срещи, смятат от ФК "Миньор".
 
Роля в минимизирането на тези разходи имат и местните фенове, които да се ангажират с такава организация и държание, които да гарантират мира и спокойствието, призова кметът Росица Янакиева.
 
С обновяването на стадион "Миньор" е променена и организацията за придвижването на зрителите, като за гостите и за домакините са осигурени два отделни входа и отделни тоалетни, каза в тази връзка зам.-кметът Михаил Михайлов. На спортната база има и видеонаблюдение, което допълнително подпомага органите на реда при установени случаи на футболно хулиганство, допълни Михайлов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.