iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


4000 с "безплатен обяд" от БЧК

4000 с "безплатен обяд" от БЧК

Казват, че нямало безплатен обяд? 4 172-ма жители на област Перник ще получат хуманитарна помощ от БЧК - Перник. Всеки от бенефициентите има право на 3 килограма ориз, същото количество захар и брашно и по осем пакета кус-кус. Това е второто раздаване на продукти от интервенционните запаси на Европейския съюз и то стартира от днес до 28 август. Помощтта е складирана и ще се раздава от БЧК-активистите в Сладкарската кооперация. Общото количество на складираните хранителни продукти е 13 000 килограма захар, 12 572 килограма ориз, 13 692 кг макарони и 12 697 кг брашно.
 
Кандидатстващите за хуманитарната помощ, които не са получили полагаемите им се пакети при раздаването през месец юли, могат сега да си вземат хранителните продукти. Правоимащи по помощтта от Българския червен кръст са всички, които са получили енергийни помощи през 2008 и 2009 година, съгласно списъците на местната дирекция за социално подпомагане, след подадено заявление. Хората без заявления нямат право на раздаваните сега помощи, като могат да кандидатстват за следващата година, уточняват от БЧК. Успоредно с получаването на храните, на бенефициентите ще бъде предложено и попълването на анкета. В нея се събира информация за това как хората са се информирали за програмата, доволни ли са организацията на раздаването на храните, графика, както и от качеството на хранителните продукти и какво биха желали да включват още подобни пакети. Безплатните провизии вече са доставени в другите общини на областта.
 
Определен е и третият последен за тази година период на раздаване на помощи от Европейския съюз и той ще се реализира между 12 октомври и 6ноември.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.